Katwijk: ID-kaart verlopen? Dan schrijft u zich maar elders in.


De gemeente Katwijk. Elke keer als je denkt dat het niet erger kan, bewijzen de ambtenaren daar dat ze nog minder weten dan je vreest.


Voor mijn moeder moest na een val een crisisopname worden geregeld. Ze kwam in een zorginstelling in Koudekerk aan den Rijn terecht om daar te herstellen. Alleen is haar ID-kaart verlopen, en de instelling eist een geldige kaart. Daar had de Katwijkse ambtenaar die mijn zwager sprak geen oplossing voor. Een ID-kaart moet je zelf aanvragen en ophalen, en een huisbezoek doen ze niet in Koudekerk, dat is te ver (30 minuten rijden...). Oplossing: ze moet zich in Katwijk uitschrijven, zich inschrijven in Alphen aan den Rijn, en daar een nieuwe kaart aanvragen. En als ze weer thuiskomt, zich weer in Alphen uitschrijven en zich dan gewoon weer in Katwijk inschrijven. Let wel, we hebben het hier over een vrouw van 94 die vrijwel haar hele leven in Katwijk woont. Dat dan ook alles waar ze nu via de gemeente voor in aanmerking komt, zoals thuiszorg, vervalt en opnieuw moet worden aangevraagd, tja, dat is dan jammer.
 

Gemeente Alphen aan den Rijn: "Daar zakt je broek van af". Want er zijn tussen gemeenten gewoon afspraken voor zulke situaties. Als een inwoner van een andere gemeente wordt opgenomen in jouw gemeente, dan help je die gewoon in zo'n geval. Dus: een ambtenaar van Alphen gaat in Koudekerk bij mijn moeder op bezoek, en stuurt de gegevens door naar de gemeente Katwijk. Dat advies kon de Katwijkse ambtenaar dus niet geven. Soms vraag je je af waarom je nog lokale belasting betaalt.

Comments

Popular posts from this blog

Toyota dashboard memories

Horror sauna

1944 - Finland... Saunaland!